Hrvatska, Nekategorizirano

Radionica bubnjeva i storytellinga besplatno za umirovljenike Zagreba

Radna udruga kreativnosti (RUK) u  sklopu projekta „Aktivni u mirovini“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda organizira i provodi besplatne programe aktivnosti za umirovljene s  područja Grada Zagreba.

 PROGRAM RADIONICA
U petak, 21. svibnja 2021. s početkom u 11 sati u  Etnografskom muzeju održat će se radionica Ritam afričkih bubnjeva. To je posebno kreiran antistres program koji pruža mogućnost opuštanja, a istovremeno vraća energiju i optimizam! Radionicu vodi Sam Bushara, Afrikanac iz Sudana, koji živi u Zagrebu.( https://www.youtube.com/watch?v=d_TL0LR-yR0)

Kao uvod u radionicu proći ćemo postavom izvaneuropskih kultura, a potom slijedi uzbudljivo glazbeno putovanje u Afriku. Autohtone afričke ritmove naučit će vas Sam Bushara, Afrikanac iz Sudana, sviranjem djembe bubnjeva koji su kao najpopularniji instrument Afrike osvojili  svijet. Svaki sudionik ima svoj bubanj – navodi se u pozivu udruge.

U srijedu, 26. svibnja 2021. s početkom u 11 sati u Trnjanskoj ulici 3 održat će se storytelling radionica, korisnici će se imati priliku podrobnije se upoznati sa storytelling tehnikama i metodama te se samostalno okušati u interpretaciji i pripovijedanju.  Teme koje radionica obuhvaća su: prednosti pripovijedanja, kako naučiti pričati priče, što sve čini dobrog pripovjedača, elementi priče, demonstracije i primjeri uz stručno mentorstvo voditeljice.
 
U petak, 28. svibnja 2021. s počekom u 11 sati s Kaptola (kod Katedrale) kreće storytelling šetnja Zagrebom.
Kreće pod vodstvom licencirane turističke vodičke i interpretatorice baštine. Uz stručno vodstvo bazirano na storytelling tehnikama pripovijedanja, zajedno prolazimo odabrane lokacije u užem centru Zagreba (Donji i Gornji grad) uz odabrane priče i interpretacije vezane uz poznate i manje poznate gradske legende, kultne lokacije i ostale povijesno – društvene priče iz burne i neobične povijesti metropole – dodaje se u pozivu.
Šetnja je radnog, ali opuštenog i neformalnog tipa, u laganom hodu i ugodnom druženju.

U utorak, 1. lipnja 2021. u 11 sati kreće novi program -radionica crtanja, u prostoru Ateljea, ulica Republike Austrije br. 1, Zagreb. Pod vodstvom akademske umjetnice Maše Barišić održat će se dvosatni program u kojem će se sudionici upoznati s osnovama crtanja te samostalno okušati u umjetničkom crtežu.
Uz navedene aktivnosti – u redovnim terminima: ponedjeljkom, srijedom i petkom od 09-10 sati održava se Nordijsko hodanje. Mjesta održavanja su Tuškanac,Tuđmanov trg, Jelenovac ili Ribnjak (uglavnom po dogovoru grupe) – ističe se u pozivu udruge.

Za prijavu na radionice javite se: 097/750‐3923 ili na e‐mail: kreativniumirovini@gmail.com. 

Projekt je ugovoren za sufinanciranje na pozivu ”Pridruži se – Aktivni u mirovini“ – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika, 2. Odluka o financiranju. Ukupna vrijednost projekta je 1.513.452,40 kn. Partneri na projektu su Institut za promicanje zdravlja i kvalitete života i Laboratorij zabave.