Aktualno, Nekategorizirano

Radionica za umirovljenike: Kako napraviti pravog zagrebačkog božićnog patuljka?

Radna udruga kreativnosti u suradnji s partnerima Laboratorij zabave – udrugom za promicanje kulture pripovijedanja i Institutom za promicanje zdravlja i kvalitete života provodi program ,,Kreativne radionice za umirovljenike” koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna RH. Ukupna vrijednost projekta je 1.513.452,40 kuna od čega se iz Državnog proračuna financira 227.017,86, a iz
Europskog socijalnog fonda 1.286434,54 kune. Projekt je ugovoren na pozivu ”Pridruži se – Aktivni u mirovini“.

U cilju aktivnog priključenja Adventu u Zagrebu, Radna udruga kreativnosti svojim sugrađanima organizira kreativne i edukativne radionice u kojima će se izrađivati Zagrebački božićni patuljak.
On je sasvim poseban zato što ćemo ga izrađivati od ekološkog i recikliranog materijala, zagrebački je zato što je plave boje i potiče razmišljanje o ponovnoj upotrebi materijala koje već imamo u kući (rasparene
čarapice, pvc vrećice, vuna i sl.).

Radionice će se održavati: subotom, 10.12. i 17.12. 2022. od 11 do 13h te od 17 do 19h srijedom, 14.12. I 21.12.2022. od 17-19h.

Pozivamo sugrađane da nam dođu u sam centar zbivanja Adventa u Zagrebu, Trg kralja Tomislava 17 s dječicom. Na radionici će Vas dočekati baka pričalica i ispričati Vam lijepu božićnu priču, materijal za izradu Zagrebačkog božićnog patuljka, kojeg će ponijeti kući (ukoliko imate višak materijala, možete ga donijeti sa sobom), topli napitak i kolačić – ističe udruga u pozivu.

Radionice su besplatne!

Prijave na radionice: na adresu e-pošte: kreativniumirovini@gmail.com te na broj mobitela: 097/7503923.
Potrebna dokumentacija za umirovljenike: preslika osobne iskaznice te odrezak mirovine ili rješenje o mirovinskim primanjima.

Za više informacija o radionicama i projektu pratite na mrežnoj stranici: www.ruk.hr ili na Facebook stranici projekta ili pišite na: kreativniumirovini@gmail.com.