Hrvatska, Nekategorizirano

Održana provedbena radionica za korisnike bespovratnih sredstava odobrenih temeljem 3. Odluke o financiranju na pozivu Uključivanje djece u zajednicu kroz šport

Foto: NZRCD
Foto: NZRCD

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u petak je u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održala provedbenu radionica za predstavnike 24 organizacije kojima su odobrena bespovratna sredstva za provedbu projekata temeljem poziva “Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport” koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Radionici je nazočilo 20-ak osoba odgovornih za provedbu projekata, a radionicu su održali djelatnici Nacionalne zaklade, Odjela za podršku i provedbu programa Europske unije.

Cilj je provedbene radionice svim korisnicima bespovratnih sredstava pružiti izravnu podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva u svojstvu posredničkog tijela razine 2. u provedbi odobrenih projekata te odgovoriti na sva pitanja vezana uz provedbu projekata i izradu obveznih dokumenata i izvješća.

Radionica se održavala u tri tematske cjeline: u prvoj su obrazložene sve odgovornosti i obveze korisnika u upravljanju i provedbi ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, potom je bilo riječi o zahtjevu za nadoknadom sredstava odnosno prikupljanu podataka o napretku provedbe te njihovu podnošenju Nacionalnoj zakladi kao provedbenom tijelu razine 2. Treća tematska cjelina bila je posvećena predstavljanju informacijskog sustava za prikupljanje mikropodataka u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski podaci 2014.-2018.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao Posredničko tijelo razine 1, 27. ožujka 2019. donijelo je 3. Odluku o financiranju ukupne vrijednosti 13.840,419,30 kn.