Hrvatska, Nekategorizirano

Održane radionice podrške korisnicima za provedbu projekata odobrenih na pozivu „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti u šport“

Foto: NZRCD
Foto: NZRCD

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva prošli tjedan održala je radionice podrške korisnicima bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, odobrenih temeljem 2. Odluke o financiranju na otvorenom pozivu „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“.

Dvodnevne radionice su održane od 5. do 8. ožujka u Donjoj Stubici u dvjema grupama na kojima je nazočilo ukupno 25 osoba koje su izravno zadužene za provedbu projekta iz organizacija korisnika bespovratnih sredstava. Radionicu su održali djelatnici Nacionalne zaklade, Odjela za podršku i provedbu programa Europske unije, koji pruža izravnu podršku korisnicima pri provedbi projekata.

Cilj je održavanja radionica podrške podučiti korisnike bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda kako što kvalitetnije izvještavati o provedbi projekata odnosno kako bi što kvalitetnije izradili zahtjev za nadoknadom sredstava sa svim pratećim dokumentima. Izrada kvalitetne dokumentacije ostavlja manje prostora za dodatna pojašnjenja ili korekcije te neposredno ubrzava postupak provedbe i čini sustav učinkovitijim.

Foto: NZRCD
Foto: NZRCD

Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“ proveden je u sklopu Prioritetne osi 2 „Socijalno uključivanje“ Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, u ukupnoj vrijednosti 100 milijuna kuna, s ciljem povećanja dostupnost besplatnih športskih sadržaja i uključivanja djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti, osoba s invaliditetom te djece s teškoćama u razvoju u sportske sadržaje.

U okviru ovog otvorenog poziva za financiranje, 2. Odlukom o finaciranju odabrana ukupno 24 projekta sljedećih nositelja: Judo klub osoba s invaliditetom „Fuji“ (Velika Gorica), Karate klub „Lotos“ (Zagreb), Kickboxing klub “Dynamite“ (Viškovo), Veslački klub „Glagoljaš“ (Omišalj), Društvo za športsku rekreaciju „Modus klub“ (Zagreb), Karate klub „Kaptol“ (Zagreb), Omladinski košarkaški klub „Dražen Petrović“ (Šibenik), Zajednica športskih udruga Grada Ploča (Ploče), Zajednica sportova Općine Konavle (Cavtat), Hrvatski rukometni klub Gorica (Velika Gorica), Katolička gimnazija s pravom javnosti (Požega), Body building klub Veli Jože (Poreč), Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca (Đurđevac),Taekwondo klub Marjan (Split), Šibenska košarkaška liga (Šibenik), Udruga kineziologa grada Vukovara (Vukovar), Školski sportski savez Sisačko-moslavačke županije (Sisak), Košarkaški klub „Galeb“ (Šibenik), Zajednica športskih udruga grada Makarske (Makarska), Hrvatski skijaški savez osoba s invaliditetom (Zagreb), Malonogometni klub „Crnica“ (Šibenik), Boćarski klub osoba s invaliditetom „Pulac“ (Rijeka), Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići (Vukovar), Sportska udruga Fitness centar Tempo (Imotski).