EHO, Nekategorizirano

Predstavljen projekt “Razvoj društvenog poduzetništva u Belom Manastiru”

U četvrtak, 28. siječnja 2021. održana je početna konferencija projekta “Razvoj društvenog poduzetništva u Belom Manastiru”. Nositelj projekta je udruga Projekt građanske demokratske inicijative – P.G.D.I.

Projekt se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.077.908,40, a ugovoren je na pozivu Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I. Razdoblje provedbe je od 5.10.2020. – 4.10.2022. godine.

Sam projekt usmjeren je na stjecanje znanja i vještina zaposlenika i nezaposlenih članova udruge o društvenom poduzetništvu te podupiranje poslovanja društvenog poduzeća i društvenih poduzetnika. Projektom će se opremiti moderna praonica rublja za profesionalne potrebe, ali i potrebe građana.

Projektom se pokušava smanjiti socijalna isključenost mladih koji su odrasli u alternativnoj skrbi.

Projektni partneri P.G.D.I.-a su Grad Beli Manastir i Baranjska razvojna agencija Grada Belog Manastira (BARA).

Na početnoj konferenciji riječ su, osim voditeljice projekta Mirele Alagić, imali i predstavnici naših projektnih partnera: gradonačelnik Grada Belog Manastira g. Tomislav Rob i ravnatelj Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manastira g. Denis Čeh.

Voditeljica pododjela za nominiranje i upravljanje projektima gđa Laura Blagus govorila je o dosadašnjim rezultatima Intervencijskog plana Grada Belog Manastira u sklopu kojeg je renovirana postojeća građevina u vlasništvu Grada Belog Manastira u prigradskom naselju Šećerana – PEER centar – koji sadrži prostor DV Cvrčak, prostor športsko-rekreacijske namjene (prostor bowlinga s pratećim sadržajima), prostor gospodarske namjene (Poduzetnički inkubator, uredi uprave ustanova, prostor LAG Baranja i sl.), hostel s 21 smještajnom jedinicom te u samom potkrovlju prostor stambene zajednice “Sunčica” koji će biti namijenjen za mlade koji izlaze iz sustava udomiteljstva. Površina ukupnog prostora je 6.285 m2.