EHO, Nekategorizirano

Konferencija društvenopoduzetničkog projekta koji je razvio modni brend Kalliopi

Održivo društvo d.o.o. iz Gračaca održat će početnu konferenciju projekta „Održivim društvom do unapređenja i razvoja zajednice“, koji je ugovoren za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 993.000,00 kuna na pozivu Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.

Konferencija će se održati u utorak, 7. rujna 2021. s početkom u 13:00 h u prostorijama Hrvatskog kulturnog društva Napredak, Ulica Nikole Tesle 37, Gračac.

Cilj konferencije je upoznati mještane Gračaca sa projektnim aktivnostima i radom poduzeća.

O projektu će govoriti voditeljica projekta Ana Miličić, voditeljica marketinga u tvrtci Održivo društvo Tina Antunović te voditeljica razvoja gospodarske djelatnosti Lucija Grubešić.

Konferencija će biti prigoda da se lokalnoj javnosti predstavi rad poduzeća Održivo društvo d.o.o., proizvodi i usluge te društveno poduzetništvo kao koncept poslovanja, sve dobrobiti koje donosi razvoju poduzetništva i razvoju lokalne zajednice.

Projektom u ukupnom iznosu sufinanciranja od gotovo milijun kuna, omogućen je prelazak poslovanja na koncept društvenog poduzetnika, pokrenuta je proizvodnja na način da je upotpunjena novim uslugama i proizvodima. Projekt je razvio poznati brend modne obuće Kalliopi, koji je postao prepozantljiv na hrvatskom tržištu.
Ovaj projekt, nadamo se, postat će primjer dobre prakse primjenjiv i za druga poduzeća u okruženju te ih tako potaknuti na preuzimanje modela i suzbijanje velike nezaposlenosti i niske razine poduzetništva u lokalnoj zajednici – ističe voditeljica projekta Ana Miličić.

Kalliopi obuću možete pogledati na web stranicama: 
https://www.instagram.com/kalliopi_dp/ 
https://www.facebook.com/KalliopiOD