EHO, Nekategorizirano

U Gračacu otvorena Kalliopi trgovina, prvi suvenir dućan poznatog društvenog poduzetnika

U Gračacu je otvorena Kalliopi trgovina, prvi suvenir dućan s lokalnim proizvodima u Općini Gračac. Riječ je prvom društvenom poduzeću koji ostvaren profit ulaže u lokalnu zajednicu s lokalnim ručno rađenim proizvodima.

Kožna kvalitetna obuća, proizvodi izrađeni od gline, vune, tekstila, najlonskih vrećica (reciklaža) i slično. Osam je zaposlenih žena u proizvodnji i prodaji. Želja za uspjehom i opstankom u ruralnoj sredini naši su planovi, izjavila je Tina Antunović voditeljica marketinga za Slobodna Lika.

Kao odgovor na probleme u zajednici: nezaposlenost, neravnomjeran razvoj, socijalna isključenost, siromaštvo i drugo Održivo društvo d.o.o. osnovalo je svoj brand „Kalliopi”.
Održivo društvo d.o.o. iz Gračaca u ožujku 2021. ugovorilo je provedbu projekta „Održivim društvom do unapređenja i razvoja zajednice“, za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 993.000,00 kuna na pozivu Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.

Projektom u ukupnom iznosu sufinanciranja od gotovo milijun kuna, omogućen je prelazak poslovanja na koncept društvenog poduzetnika, pokrenuta je proizvodnja na način da je upotpunjena novim uslugama i proizvodima. Projekt je razvio poznati brend modne obuće Kalliopi, koji je postao prepozantljiv na hrvatskom tržištu. (Izvor: Slobodna Lika/CD)

Kalliopi obuću možete pogledati na web stranicama:

https://kalliopi-od.hr/

https://www.instagram.com/kalliopi_dp/

https://www.facebook.com/KalliopiOD