EHO, Nekategorizirano

Projekt SEE IMPACT prepoznao je nedostatak vidljivost kao ključni problem društvenog poduzetništva

Laboratorij inovativnih ideja iz Čakovca započeo je provedbu projekta “SEE IMPACT” koji je u ožujku ove godine ugovoren za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda temeljem druge Odluke o financiranju na pozivu Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.

Projekt se provodi u partnerstvu s ACT Printlab d.o.o. i Socijalna zadruga Humana Nova Zagreb. Ukupna vrijednost projekta iznosi 756.757,66 kn.

SEE IMPACT projekt prepoznao je nedostatak poslovnih vještina i vidljivost kao ključni problem društvenog poduzetništva. Edukacijom 20 zaposlenika/članova iz poslovnog planiranja, mjerenja društvenog utjecaja i marketinga povećat će se njihova znanja i vještine. Razvit će se SEE Impact aplikaciju za mjerenje društvenog, ekonomskog i ekološkog utjecaja za društvene poduzetnike čiji će rad kroz izvještaj biti vidljiviji među dionicima društvene ekonomije, a i široj javnosti. Potaknut  će se i vidljivost partnera sudjelovanjem na sajmovima i promocijom SEE Impact aplikacije kao inovativne usluge Laboratorija inovativnih ideja.