Aktivizam, Nekategorizirano

Humana Nova i Roda – skupljanje rabljene odjeće i obuće

roda_humana_akcijaU subotu 15. rujna 2018. godine u suradnji sa Socijalnom zadrugom Humana Nova Roda organizira akciju prikupljanja rabljenoga tekstila, odjeće i obuće.

Doniranjem rabljenoga tekstila za Humanu Novu aktivno i izravno doprinosite izgradnji tolerancije te pomažete socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života.

Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca je društveno poduzeće koje potiče zapošljavanje osoba s invaliditetom i drugih društveno isključenih osoba kroz proizvodnju i prodaju kvalitetnih i inovativnih tekstilnih proizvoda od ekoloških i recikliranih materijala za domaće i inozemna tržišta. Svojim djelovanjem aktivno i izravno doprinosi izgradnji društva tolerancije i suradnje te pomaže socijalno isključenim osobama i njihovim obiteljima unaprijediti njihovo samopouzdanje i kvalitetu života. Također aktivno doprinosi održivom razvoju lokalne zajednice, smanjenju siromaštva i očuvanju prirode.

Socijalna zadruga Humana Nova jedno je u nizu društvenih poduzeća koja se razvijaju na području Međimurske županije od strane Autonomnog centra – ACT. Zadruga zapošljava 35 osoba, od čega 20 osoba s invaliditetom, 6 dugotrajno nezaposlenih starijih žena, 1 visoko obrazovana mlada dizajnerica tekstila (kojoj je to prvo zaposlenje), 3 osobe mlađe od 30 godina, 2 dugotrajno nezaposlene mlade majke, stručnjak u području gospodarenja otpadom te kao upravitelj ekonomist.

Što će Humana nova uraditi s tekstilom koji donesete: sakupljena rabljena odjeća sortirat će se u proizvodnom pogonu zadruge, po raznim kategorijama:

  • čista i cjelovita odjeća proslijedit će se u na daljnju prodaju po pristupačnim cijenama u dućane u Čakovcu, Zagrebu i Labinu;
  • čista i djelomično cjelovita odjeća proslijedit će se u šivaonicu na doradu, zatim u greenware dućane;
  • čista i necjelovita odjeća upotrijebit će se u proizvodnji novih proizvoda – patchwork pokrivači, torbice, odjeće, itd. koju potom možete kupiti u dućanima u Čakovcu, Zagrebu i Labinu;
  • istrošena i zamrljana odjeća reciklirat će se u industrijske krpe za brisanje. Gumbi, zatvarači i sl. bit će skinuti i ponovno upotrijebljeni;
  • neupotrebljiv tekstil i otpad proslijediti će se tvrtkama za reciklažu.

Robu možete donijeti

u subotu 15. rujna 2018. od 10 do 14 sati u prosotrije udruge Roda, Žerjavićeva 10 u Zagrebu
ili na istu adresu od ponedjeljka 10. rujna do petka 14. rujna 2018. u radno vrijeme (9-17)