Aktivizam, Nekategorizirano

Argonauta izdala e-priručnik s igrama o recikliranju, prenamjeni i sortiranju otpada

Action_reloadedAction Re-loaded e-priručnik nastao je kao rezultat aktivnosti nastalih razmjenom mladih održanih u svibnju 2018. na otoku Murteru, a sadrži opis 21 igre za djecu na temu recikliranja, ponovne uporabe odbačenih predmeta te odvojenog prikupljanja otpada.

E-priručnik namijenjen je svima koji rade s djecom od 6 do 12 godina i koji žele podizati svijest djece o odvojenom prikupljanju otpada i zaštiti okoliša od njihove najranije dobi.

Igre su nastale na razmjeni mladih Action Re-loaded koju je organizirala udruga Argonauta sredinom svibnja na otoku Murteru. Mladi iz Hrvatske, Portugala, Makedonije, Rumunjske, Turske, Poljske i Španjolske su kroz 9 dana razmijenili ideje i znanje o prednostima recikliranja, najboljim metodama prikupljanja i sortiranja otpada te raznim projektnim idejama.
Za vrijeme razmjene, mladi su pripremili i prezentirali svoje igre djeci iz OŠ Murterski škoji, a kako su se mladi Murterini već navikli na volontere iz cijeloga svijeta – i ovaj put su ih spremno dočekali. O tome što je recikliranje, prenamjena odbačenih predmeta i zaštita prirode, djeca su već nešto i znala, ali ove igre su bile “pravo otkriće” za ponavljanje starog i učenje novog i sve to kroz mnoštvo zabave.

 

E-priručnik možete pronaći na: https://drive.google.com/open?id=115MpRTu8u2MVOyCnkvdLLAS4-FL3fLet