Hrvatska, Nekategorizirano

Argonauta poziva na kreativne radionice izrade platnenih vrećica od recikliranih tkanina

Foto: Argonauta
Foto: Argonauta

U okviru projekta udruge Argonauta „Pogled u modro“ na Murteru započinje lokalna kampanja izrade i korištenja platnenih vrećica od recikliranih tkanina.
Kampanja će započeti kretivnim radionicama izrade platnenih vrećica/torbi. Prva će se radionica održati u sklopu Eko-patrole u subotu 3. ožujka, 2018. s početkom u 10h u prostorijama Općine Murter-Kornati.

Sudionici Eko-patrole će od starih majica napraviti platnene torbe za kupovinu. Sudionicima će biti prikazano par načina na koji mogu napraviti raznovrsne vrećice/torbe, sve u cilju zamjene jednokratnih, plastičnih vrećica za platnene. U sklopu radionice, članovi Eko-patrole će osmisliti i eko-poruke sa sadržajem koji poziva javnost na upotrebu platnenih vrećica. U mnoge objekte (kafiće, trgovine, pekare itd.) u Murteru sudionici Eko-patrole će izložiti po jednu izrađenu platnenu vrećicu/torbu s porukom kako bi upozorili građane na prekomjernu konzumaciju plastičnih vrećica i pozvali ih na buduće radionice.

U četvrtak 8. ožujka, 2018. s početkom u 17h također u prostorijama Općine Murter-Kornati održat će se i druga kreativna radionica otvorena za sve zainteresirane gdje će se nastaviti s izradom platnenih vrećica od recikliranih materijala.

U skopu kampanje u Murteru će se tijekom ožujka u pet trgovina postaviti drvene kutije s izrađenim platnenim vrećicama/torbama te će ih kupci moći besplatno koristiti/posuditi.
Projekt „Pogled u modro“ odobren je u sklopu INA d.d. programa Zeleni pojas. (Izvor udruga Argonauta)