Hrvatska, Nekategorizirano

Eko poduzetnik Marunuša u Kninu predstavlja projekt razvoja turističkih sadržaja na načelima društvenog poduzetništva

Marunuša j.d.o.o.  organizira početnu konferenciju projekta “Eko društveni poduzetnici” koja će se održati 10. studenog 2020. u 11 sati u Studenskom domu Fra Lujo Marun u Kninu.

Projekt “Eko društveni poduzetnici” odobren je za sufinanciranje u ukupnom iznosu od 1.145.410,00 kuna iz Europskog socijalnog fonda na pozivu Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.

Projekt će se provoditi na području Šibensko-kninske županije u trajanju od 30 mjeseci s ciljem stvaranja preduvjeta za održivi razvoj ruralnih sredina kroz razvoj turističkih sadržaja na načelima društvenog poduzetništva. Jačanjem kapaciteta tvrtke i unaprjeđenjem znanja i vještina zaposlenika i suradnika za obavljanje društveno-poduzetničkih aktivnosti utjecat će na razvoj društvenog poduzetništva u lokalnoj zajednici.

Projektne aktivnosti su usklađene sa Intervencijskim planom grada Knina te doprinose razvojnim prioritetima i to: provedbom aktivnosti (predavanja, radionice, provedba gospodarske djelatnosti) projekta na lokaciji koja se nalazi na rijeci Krki pridonijeti će se aktiviranju rijeke Krke kao resursu održivog razvoja zajednice, dok aktivnostima poticanja na društveno poduzetništvo te zaposlenju nezaposlenih osoba pridonosi se razvoju poduzetništva i samozapošljavanja.

Marunuša j.d.o.o. je poduzeće koje je osnovala Ekološka udruga „Krka“ Knin 2013. godine kako bi mogla obavljati gospodarske djelatnosti s ciljem samofinanciranja udruge.
Godine 2014. Marunuša je dobila nagradu Grada Knina za uspješan rad i doprinos u očuvanju okoliša, ali i nagradu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za društvenu inovaciju za projekt „Eko knjižnica igračaka”. 2016. godine Marunuša je dobila priznanje Ministarstva zaštite okoliša i prirode za doprinos u očuvanju okoliša, a u svibnju 2017. poduzeću je uručen Grb Šibensko-kninske županije za posebna dostignuća u području zaštite okoliša.