Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

FINOTEKA.com, tražilica proizvođača domaće hrane, postala društveni poduzetnik

FINOTEKA.com, tražilica proizvođača domaće hrane postala je društveni poduzetnik zahvaljujući projektu „Razvoj tržišta domaće hrane kroz društveno poduzetništvo“ koji je prošle godine za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda ugovorila tvrtka HR-Koncept d.o.o. iz Nedelišća na pozivu “Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I“. Ukupna vrijednost projekta je 1.174.673,70 kuna.

Cilj projekta je transferiranje postojećeg poduzeća u društveno poduzetništvo uz jačanje stručnih i poslovnih vještina zaposlenika te informiranje dugotrajno nezaposlenih u ruralnim zajednicama o mogućnostima samozapošljavanja kroz društveno-poduzetničke aktivnosti Prijavitelja. Aktivnosti se provode kroz partnerstvo s LAG-om Vallis Colapis kao vodećom organizacijom za ruralni razvoj u RH. Ciljane skupine obuhvaćaju zaposlenike Prijavitelja, koje transferira poslovanje u društveno poduzetništvo te nezaposlene u ruralnim krajevima Karlovačke, Zagrebačke i Međimurske županije, ukupno 120 osoba.

FINOTEKA.com pomaže malim i velikim trgovcima, otkupljivačima, restoranima, voćarnicama i krajnjim potrošačima da u trenu pronađu proizvođače bilo koje domaće hrane.