Aktualno, Nekategorizirano

Predavanje o društvenom poduzetništvu kao prilici za zapošljavanje u ruralnom području

Društveno poduzeće Sirana Milka j.d.o.o. iz Duge Rese održat će edukativno predavanje na temu uloge društvenog poduzetništva u zapošljavanju mladih, žena i starijih od 55 godina u ruralnom području u sklopu provedbe projekta „Održivost ruralnih zajednica kroz žensko poduzetništvo koji provodi u partnerstvu s s Lokalnom akcijskom grupom Vallis Colapis.

Edukaciju će voditi predstavnici partnerskih organizacija, Gordana Krivačić, voditeljica projekta i direktorica društvenog poduzeća Sirana Milka j.d.o.o. i Milan Medić, predstavnik Lokalne akcijske grupe Vallis Colapis. Na edukaciji će sudjelovati i zaposlenice društvenog poduzeća Sirana Milka j.d.o.o. koje će s nazočnima podijeliti svoje iskustvo rada u društvenom poduzeću.

Cilj edukacije je upoznavanje nezaposlenih mladih, žena i starijih od 55 godina iz ruralnih područja Zagrebačke županije s mogućnostima zapošljavanja u društvenim poduzećima, samozapošljavanja te korištenja potpora iz Programa ruralnog razvoja.

Edukacija će se održati u nedjelju, 5. lipnja 2022. godine u 10 sati u sklopu manifestacije Dani vina u Jastrebarskom u edukacijskom šatoru u perivoju dvorca Erdbdy.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u ukupnom iznosu od 1.048.941,80 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 891.600,53 kuna i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 157.341,27 kuna.