Hrvatska, Nekategorizirano

U Bjelovaru otvoren Društveni centar Inkubator ideja

U Bjelovaru je svoja vrata prošli tjedan otvorio Društveni centar Inkubator ideja. Društveni centar Inkubator ideja otvoren je u sklopu istoimenog EU projekta kojeg provodi Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva, a projektni partneri su Grad Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorska županija i Institut za kreativno obrazovanje. Projekt je vrijedan 1.994.875,17 kuna.

U okviru projekta, Mjesni odbor Stjepan Radić uređen je i opremljen kao coworking prostor. Mogu ga koristiti svi oni kojima je potrebno mjesto za rad, učenje i umrežavanje s ljudima iz različitih područja interesa – studenti, učenici, poduzetnici i ostali željni novog znanja.

Sastoji se od zajedničkog radnog prostora koji nudi ukupno 14 radnih jedinica, Lounge zone koja korisnicima pruža prostor za opuštanje i odmor, sobe za sastanke u kojoj mogu raditi u timu, telefonirati ili održati sastanak. U čajnoj kuhinji posjetitelji se mogu poslužiti toplim napitkom i predahnuti.

Korisnicima su na raspolaganju i laptopi koje mogu dobiti na korištenje za rad u Inkubatoru ideja. Također mogu koristiti opciju printanja i kopiranja.

Unutar projekta provodi se program Happy Hour, u sklopu kojega će se održati niz društvenih događanja. Aktivnosti u ovom programu održavat će se jednom tjedno u večernjem terminu u nešto neformalnijoj atmosferi.
U Inkubatoru ideja također će se održavati i niz edukacija vezanih uz osobni i profesionalni razvoj.

Sudjelovanje na svim aktivnostima, kao i korištenje coworking prostora, za sve zainteresirane je bez naknade.