Hrvatska, Nekategorizirano

Bjelovarski Inkubator ideja mjesto susreta za sve zaljubljenike u čitanje

Kriminalistički roman “Zbogom, Hemingway”, autora Leonarda Padure bio je tema o kojoj se diskutiralo u Inkubatoru ideja ovog četvrtka na trećem susretu Knjižnog kluba uz moderatoricu Marijanu Dragičević. Kako je zadovoljna Knjižnim klubom i kakva atmosfera prevladava otkriva Marijana razgovoru za Bjelovar.info.

Autor Branka Sobodić, Bjelovar.info

– Neki su rječiti više, neki manje, to je stvarno individualno. Atmosfera je opuštena, pa ne zahtijeva neku posebnu vrstu komunikacije nego opušten razgovor, izjavila je Marijana Dragičević i naglasila da je ovo prilika svim zaljubljenicima u čitanje da prošire svoje vidike.

Kroz dosadašnja tri susreta okupili su se brojni zaljubljenici u čitanje koji kontinuirano sudjeluju u Knjižnom klubu. Novi članovi su i više nego dobrodošli, posebice ako vole neformalne razgovore o knjigama i druženje s drugim zaljubljenicima u čitanje.

– Druženje je bilo ugodno i produktivno kao i uvijek, a završile smo ga dogovorom za ljetno čitanje i morsku temu. Izabrale smo roman hrvatskog autora Zorana Ferića, Na osami blizu mora. Svi se veselimo čitanju romana uz plažu, poručila je sudionica Knjižnog kluba, Mateja Ištok.

Knjižni susreti ostvaruju kontinuitet

Inkubator ideja postao je mjesto susreta za sve ljubitelje knjiga i čitanja. Na jednomjesečnim susretima četvrtkom, posjetitelji razgovaraju o književnim djelima koje sami biraju na prijedlog moderatorice. Budući da su susreti ostvarili kontinuitet, voditeljica Inkubatora ideja Alenka Rogić ne skriva zadovoljstvo:

– Bjelovarčani oduvijek vole knjige i čitanje te smo ponosni što je Inkubatori ideja postao mjesto susreta za ljubitelje knjiga. Veselimo se svakom novom druženju kao i pozitivnim komentarima, izjavila je Rogić.

Inkubator ideja – mjesto gdje moraš biti!

Inkubator ideja četvrtkom u večernjim satima organizira i druga društvena događanja na kojima gostuju kreativni i inspirativni Bjelovarčani koji predstavljaju talente i strasti koje ih pokreću.

Knjižni klub – Inkubator ideja u Bjelovaru

– Uz knjižni klub organiziramo i druga događanja o čemu izvještavamo putem naše Facebook i Instagram stranice, istaknula je Rogić najavivši naredno događanje u srpnju. Kako spojiti ljubav prema prirodi, biciklizmu i fotografiji otkrit će nam Ines Negro i Dražen Pleško na predavanju “Bilogora okom biciklista – blizu, bliže, najbliže”. Razgovorom i slikama koje govore više od riječi, približit će nam skrivene ljepote, floru i faunu našeg bilogorskog kraja. Pozivam zainteresirane da nam se pridruže na predavanju idući četvrtak, 22. srpnja u 19 sati.

Bitno je napomenuti da je ulaz na sva događanja u Inkubatoru ideja slobodan, ali uz obaveznu prethodnu najavu pozivom (043/243-534), mailom (office@inkubator-ideja.hr) ili porukom na Facebook ili Instagram stranici Inkubator ideja – zaključuje Bjelovar.info.

……………………………………………

Društveni centar Inkubator ideja otvoren je u sklopu istoimenog EU projekta kojeg provodi Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva, a projektni partneri su Grad Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorska županija i Institut za kreativno obrazovanje. Projekt je vrijedan 1.994.875,17 kuna. Projekt sufinancira Europsak unija iz Europskog socijalnog fonda.