Hrvatska, Nekategorizirano

Bjelovar uskoro dobiva Inkubator ideja

Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva (BCRCD) početkom studenoga potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za EU projekt Inkubator ideja vrijedan gotovo dva milijuna kuna kojim se pokreće jedinstven koncept revitalizacije prostora u javnom vlasništvu.

Grad Bjelovar, partner na projektu, na razdoblje od dvije godine ustupa BCRCD-u gotovo 200 m2 prostora MO Stjepan Radić na adresi Andrije Mohorovičića 59 u kojem će se uspostaviti jedinstven model coworking prostora. Uz klasične usluge coworkinga u prostoru su predviđena gostovanja čitavog niza uglednih stručnjaka i inspirativnih pojedinaca iz različitih područja, kao i brojna društvena događanja.

Uz dodatnu podršku Instituta za kreativno obrazovanje iz Zagreba i Bjelovarsko-bilogorske županije Inkubator ideja postaje mjesto susreta, razmjene ideja, stvaranja novih uzbudljivih priča i kreiranja pozitivnih trendova u gradu Bjelovaru.

Nova bjelovarska priča započinje 02.02.2021. a njezino stvaranje možete pratiti na www.bcrcd.hr, našoj Facebook stranici i na Instagramu.

………………………………………………….

Projekt je odobren za sufinanciranje na pozivu na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”.
Provedbom odobrenih projekata želi se doprinijeti razvoju društvenih centara u zajednici kao javnih prostora u kojima se članovi lokalne zajednice okupljaju radi provedbe grupnih aktivnosti, korištenja različitih oblika socijalne podrške, dobivanja informacija o pitanjima važnim za kvalitetu života građana, odnosno različitih aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno funkcioniranje lokalne zajednice.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Posrednička tijela u provedbi ovoga poziva su Ured za udruge, Posredničko tijelo razine 1, i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Posredničko tijelo razine 2.