Hrvatska, Nekategorizirano

Započela provedba ESF projekta “Vraćanje okusima kroz društveno poduzetništvo”

Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva – BCRCD, kao projektni partner na projektu “Vraćanje okusima kroz društveno poduzetništvo” sudjelovao je na prvom projektnom sastanku, navodi se na stranici https://bcrcd.hr/.

Na sastanku su definirani i detaljno analizirani temeljeni elementi projekta te su usuglašena djelovanja oko plana provedbe projektnih aktivnosti. Dogovorene su pojedine uloge partnerskih organizacija, njihova prava i obveze tijekom provedbe projekta.

Projekt “Vraćanje okusima kroz društveno poduzetništvo” sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a odobren je na pozivu Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.

Nositelj projekta je Moira Laheza j.d.o.o., a partneri Bjelovarsko – bilogorska županija , Tehnološki park Bjelovar d.o.o. i Bjelovarski centar za razvoj civilnoga društva.

Kroz projekt će se jačati kapaciteti prijavitelja i ciljane skupine edukacijama i stjecanjem znanja o društvenom poduzetništvu, poduzeće Moira Laheza j.d.o.o. će transferirati svoje poslovanje prema društveno poduzetničkim načelima, pokrenut će se PDIP u RH, te će se otvoriti proizvodni pogoni za mini siranu i preradu mesa, kojima će se poticati zapošljivost, socijalno uključivanje i održivi razvoj. Projektne aktivnosti će pridonijet i povećanju vidljivosti i svijesti o društvenom poduzetništvu među pravnim subjektima i javnosti na području BBŽ.

Više o pozivu Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I. ovdje.