Hrvatska, Nekategorizirano

Izvan fokusa, karlovačka tvrtka u kreativnim i kulturnim industrijama, ESF projektom postaje društveni poduzetnik

Zahvaljujući projektu, od 1. 10. 2020. godine zaposleno je čak osmero djelatnika pa Izvan fokusa tim postepeno sustiže 20 djelatnika! – ističe se na stranici Izvan fokusa.

Bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda odobrenim u okviru poziva “Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika” tvrtka Izvan fokusa d.o.o. formalno će ostvariti prelazak na društveno – poduzetničko poslovanje. „Društveno poduzetništvo tvrtke Izvan fokusa u kreativnim i kulturnim industrijama“, kako i sam naziv projekta govori, odvijat će se kroz idućih godinu dana u kojima će se nastojati zajamčiti održivost i unaprijediti konkurentnost na tržištu u suradnji s partnerima. Neki od glavnih ciljeva u zadanom vremenskom periodu su omogućavanje prelaska na poslovanje na načelima društvenog poduzetnišva, unaprijeđenje gospodarske djelatnosti kroz modernizaciju i razvoj proizvoda te promocija društvenog poduzetništva kroz umrežavanje drugih potencijalnih društvenih poduzetnika. Za navedene ciljeve tvrtka Izvan fokusa ostvarila je bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 1.159.981,16 kuna.

Kako bi se uz navedeni iznos ostvarili zadani ciljevi projekta, Izvan fokusa će održivost osigurati kroz nekoliko oblika projektnih aktivnosti te tržišnu valorizaciju proizvoda i usluga tvrtke. Uz formalni prelazak odnosno doregistraciju, izradit će se poslovni i marketinški plan kako bi se sve aktivnosti vodile na strateški način u nadolazećem razdoblju. Tvrtka će svoje marketinške aktivnosti usmjeriti k promociji svog novog statusa, a zaposlenike će aktivno educirati o društvenom poduzetništvu s ciljem osmišljavanja novih programa za razvoj lokalnih zajednica.

Gospodarska djelatnost nastavit će se kroz pojačani angažman na tržištu, u obliku pružanja modernijih i konkurentnijih usluga te povećanjem udjela tvrtke na tržištu audiovizualnih industrija u Hrvatskoj. Sva radna oprema koristit će se u svrhe pružanja visokokvalitetnih audiovizualnih sadržaja, snimanja i organizacije manifestacija što će dodatno doprinijeti konkurentnosti, stjecanju novih znanja i klijenata. Izvan fokusa će nastaviti razvijati donacijske projekte za poticanje stvaralaštva mladih kao što su „Filmske kovanice“, „Henganje“ i „Džeparac“ koji su pravi primjer i početak ovog socijalno-poduzetničkog pothvata.

…………………………………………

Projekt je odobren za sufinanciranje na pozivu Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Posredničko je tijelo razine 2 u provedbi ovog poziva.