Hrvatska, Nekategorizirano

Društvo Kajkaviana poziva na radionicu Kreiranje kulture

Društvo Kajkaviana iz Donje Stubice poziva na radionica Kreiranje kulture koja se organizira u sklopu projekta Stub-kultura koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Kajkaviana – društvo za prikupljanje, čuvanje i promicanje hrvatske kajkavske baštine projekt Stub-kultura provodi u partnerstvu sa: Gradom Donja Stubica, Multimedijalnim centrom Stub-klub te Udrugom profesor Baltazar.

Radionica Kreiranje kulture održat će se u Domu kulture Donja Stubica, Golubovečka 5, u četvrtak 15. listopada 2020. u 17:00 sati.

Na radionici ćemo kroz najsuvremenije modele kreativnog promišljanja (design thinking) zajednički kreirati kulturnu sliku našeg kraja. Radionica je usmjerena ka održivosti projekata u kulturi, sinergiji između uključenih gradova i općina te zajedničkom djelovanju u kulturi – navodi Društvo Kajkaviana u najavi.

Radionicu će voditi mag.art. Ivana Nikolić Popović, predsjednica Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, autorica Projekta Ilica: Q’ART jednog od najznačajnih projekata participativnog upravljanja u kulturi u Hrvatskoj, predavačica na kolegiju Kreativni laboratorij pri Akademiji likovnih umjetnosti, predsjednica udruge MRAK (mreža za razvoj kreativnosti), ekspert za duhovni brending, dizajnerica i slikarica.

Projekt Stub-kultura ugovoren za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”.