Aktivizam, Nekategorizirano

Znanstveni piknik u perivoju dvorca Oršić u Gornjoj Stubici

Deseti jubilarni Znanstveni piknik održat će se 24. i 25. rujna 2021. u perivoju dvorca Oršić, kod spomenika Matiji Gupcu u Gornjoj Stubici, oba dana od 10.00-17.00 sati.

Organizator manifestacije je Udruga Profesor Baltazar, a partneri su Krapinsko-zagorska županija, Hrvatska akademska istraživačka mreža – CARNET, Institut Ruđer Bošković, FabLab, Hrvatska zajednica tehničke kulture i udruga Virtualci.

Nakon pozdravnih govora koje će održati gospodin Tihomir Markulin, pomoćnik ravnatelja CARNET-a, gospođa Ivanka Jerić, pomoćnica ravnatelja Instituta Ruđer Bošković, gospodin Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, gospođa Jadranka Žarković, izaslanica Predsjednika RH, te predstavnik Udruge Profesor Baltazar, održat će se uručenje nagrada školama pobjednicama na natječaju “Dizajniraj plakat za znanstveni piknik” uz otvorenje izložbe svih radova, navodi se u pozivu Udruge Profesor Baltazar.

Svečanost otvorenja zaključit ćemo kazališnom predstavom “Profesor Baltazar – put oko svijeta” u izvedbi nezavisnog kazališta Tvornica lutaka s početkom u 14.00 sati.

Ova manifestacija provodi se u Hrvatskoj već desetu godinu zaredom. Strukturirana je kao neformalno druženje, piknik sa znanosti, kulturom i umjetnosti, a okosnica događanja su interaktivni znanstveno-edukativni programi, znanstveni show program, kratke prezentacije, edukativne radionice popraćene umjetničko-zabavnim programom. Događanje za glavni cilj ima popularizirati znanost među širom populacijom s posebnim fokusom na najmlađe i tinejdžere – ističe se u pozivu.

Petak 24. rujna je dan predviđen za organizirane posjete škola, a subota 25. rujna za građanstvo.

U subotu 25. rujna osiguran je besplatni prijevoz za građanstvo na relaciji Zagreb – Gornja Stubica – Zagreb s polascima iz Zagreba ispred gradskog poglavarstva na Trgu Stjepana Radića 1 u 9.00, 11.00 i 13.00 sati, te povratcima u 14.00, 16.00 i 18.00 sati.

Ulaz na manifestaciju i u Muzej seljačkih buna u dvorcu Oršić je slobodan.

Sve vijesti uživo možete pratiti na FB stranici https://www.facebook.com/ZnanstveniPiknik, a detaljni program nalazi se na web stranici http://znanstvenipiknik.weebly.com/program5.html.