Hrvatska, Nekategorizirano

Kajkaviana predstavlja Model sudioničkog upravljanja u kulturi

Društvo Kajkaviana iz Donje Stubice poziva na javnu tribinu na kojoj će se predstaviti rezultate istraživanja Model sudioničkog upravljanja u kulturi za područje tzv. stubičkog bazena, a koja će se održati:

u četvrtak 4. ožujka 2021. u 18 sati online, putem Zoom platforme, na sljedećoj poveznici:

Model je rezultat višemjesečnih aktivnosti koje uključuju mapiranje, anketiranje te radionice na kojima su sudjelovale udruge i umjetnici iz Donje i Gornje Stubice, Stubičkih Toplica, Oroslavja, Bedekovčine te Marije Bistrice, koje su održane u okviru projekta Stub-kultura sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Autorica modela, Ivana Nikolić Popović, predstavit će rezultate istraživanja o kulturnim i kreativnim industrijama na ovom području te predložiti model kreiranja kulturne slike našeg kraja u smjeru održivosti projekata u kulturi, sinergiji između uključenih gradova i općina te zajedničkom djelovanju u kulturi.

Ivana Nikolić Popović, mag. art., predsjednica je Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, autorica Projekta Ilica: Q’ART, jednog od najznačajnijih projekata participativnog upravljanja u kulturi u Hrvatskoj, predavačica na kolegiju Kreativni laboratorij pri Akademiji likovnih umjetnosti, predsjednica udruge MRAK (mreža za razvoj kreativnosti), ekspert za duhovni brending, dizajnerica i slikarica.

Društvo Kajkaviana iz Donje Stubice nositelj je projekta Stub-kultura koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi s partnerima: Gradom Donja Stubica, Multimedijalnim centrom Stub-klub te Udrugom profesor Baltazar.