Hrvatska, Nekategorizirano

Krenuo Art (ve)šeraj, projekt koji će poticati kreativnost mladih u doba pandemije

Foto: OMG/Facebook

Otvorena medijska grupacija – O.M.G. početkom veljače ugovorila je provedbu projekta Art(ve)šeraj, odobrenom za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu Umjetnost i kultura online.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 479.920,00 kuna potpisan je s Ministarstvom kulture i medija, posredničkim tijelom razine 1, te Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva kao posredničkim tijelom razine 2 u sustavu upravljanja ESI fondovima.

Art(ve)šeraj želi omogućiti mladim ljudima razvijanje talenata te mogućnost stvaranja umjetničkih djela pod online nadzorom mentora. Obuhvaćat će online radionice za mlade iz pet područja kulture i umjetnosti: glazbe, pisanja, filmskog stvaralaštva, slikanja i modnog dizajna te online mentorstvo.

Putem ovog projekta ćemo organizirati višetjedne online radionice za mlade od 15 do 25 godina iz pet područja kulture i umjetnosti: glazbe, pisanja, filmskog stvaralaštva, slikanja i modnog dizajna.

Svaka skupina umjetnosti će imati stručnjake, predavače i mentore koji će održavati teorijske i praktične online radionice za sve sudionike. Umjetnička djela nastala tijekom radionica bit će prenesena na digitalnu platformu, gdje će svi imati priliku sudjelovati u razmjeni ideja, sadržaja i glasati za najbolje umjetničko djelo. Sva djela će imati priliku biti dio natjecanja na platformi. Iz svake skupine posjetitelji će odabrati djelo koje im se najviše sviđa. Zadatak OMG-a je da osigura distribuciju ili prezentaciju (pitching) prva tri pobjednička djela.