Hrvatska, Nekategorizirano

Pridružite se novom online književnom klubu za starije od 54 godine

Centar za kulturne djelatnosti, u sklopu projekta „Kulturna re-generacija“, pokreće književni klub „Zajedničko čitanje“, namijenjen osobama starijima od 54 godine. Tijekom deset mjeseci – od travnja 2021. do siječnja 2022. – sastajat će se jednom mjesečno u virtualnom prostoru i pod stručnim vodstvom razgovarati o knjizi koju su pročitali.

Članovi i članice kluba imat će priliku birati knjige o kojima će razgovarati na konstruktivan način i uz to se dobro zabaviti u društvu osoba s kojima dijele slične interese.

Književni klub sastajat će se jednom mjesečno u trajanju od dva sata. Termini održavanja dogovorit će se s članovima kluba na prvom susretu u ponedjeljak, 26. travnja 2021. godine, u 18 sati.

Prijaviti se možete do 22. travnja 2021. putem obrasca na: https://forms.gle/72jT8ynXaaVyTqYF8.

Previđeno je da književni klub „Zajedničko čitanje“ bude jednonaslovni (tzv. single-title) klub u kojem svi članovi istodobno čitaju isti naslov što omogućuje dublje razgovore, propituju se detalji, otvaraju nova pitanja, unose osobni doživljaji i različite interpretacije. Voditeljica kluba bit će Mica Mladineo Desnica, profesorica engleskog jezika i književnosti i talijanskog jezika i književnosti u mirovini.

Sastanci će se održavati online na platformi Zoom, koja je jednostavna za korištenje i pruža mogućnosti koje olakšavaju komunikaciju na daljinu, sastanke čini interaktivnijima i zanimljivijima (npr. mogućnost dijeljenja dokumenata, fotografija i videozapisa te dijeljenje ekrana). Članovi/članice mogu sudjelovati u radu kluba iz svojih domova ili drugih prostora koji su im na raspolaganju i koji imaju uvjete za nesmetano sudjelovanje u radu kluba te dobar pristup internetu. Neposredno prije i za vrijeme sastanka će imati osiguranu tehničku podršku.
Sudjelovanje je besplatno.

Više o projektu saznajte na www.ckd.hr i www.facebook.com/Centar.za.kulturne.djelatnosti.
Za više informacija možete se obratiti na mail vanja.sedlanic@ckd.hr ili broj 091 444 2817.

………………………………………………………..
Projekt „Kulturna re-generacija“ provodi Centar za kulturne djelatnosti u partnerstvu s Otvorenom medijskom grupacijom, sufinancirala ga je Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. − 2020. (poziv Umjetnost i kultura online) u ukupnom bespovratnom iznosu od 462.672,00 kn, od čega 393.271,20 kn predstavlja sredstva Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.