Aktualno, Nekategorizirano

Novi ciklus webinara kreativnog pisanja za starije od 55 godina

Posljednjeg utorka u listopadu, 26. 10. 2021., u sklopu projekta „Kulturna re-generacija“, počinje novi ciklus online Zoom radionice kreativnog pisanja „Sjećam se i pišem“, namijenjene osobama s navršenih 55 godina, navodi se u pozivu Centru za kulturne djelatnosti.  Polaznici će se sastajati šest puta u virtualnom prostoru i u opuštenoj i poticajnoj atmosferi osvrnuti se na važne i manje važne događaje u svom životu i naučiti kako da sjećanja na njih pretoče u tekst.

Webinar kreativnog pisanja održavat će se svakog utorka od 18:00 do 20:15, od 26. listopada do 30. studenog 2021. godine.

Sudjelovanje je besplatno, a prijaviti se možete putem obrasca: https://forms.gle/Mad9nxytu2S3RDhr6.

Polaznici će pisati pisma sami sebi u raznim životnim fazama, prisjećat će se snova, otkrivati kako kroz naslage vremena doprijeti do zaboravljenih slika i zvukova, mirisa i okusa, možda čak i dodira, a praznine u sjećanjima popunit će se maštom. Svaki susret uključivat će vježbe osvještavanja tijela, vježbe imaginacije i vođene fantazije koje će nam pomoći da oslobodimo vlastita sjećanja i stavimo ih na papir – navodi se u pozivu.

Voditeljica webinara je Aida Bagić. Diplomirala je opću lingvistiku i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te magistrirala političke znanosti na Sveučilištu Massachusetts, u Amherstu, SAD. Praktičarka je integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije i vodi radionice kreativnog pisanja. Objavila je zbirke pjesama „Ako se zovem Sylvia“ (Aora 2007., Mala zvona 2015. – epub ), „Tijela su laka meta“ (Mala zvona 2014., 2015. – epub) i „Nizvodno, rijekama“ (Treći trg i Srebrno drvo 2019.) te kratkih proza „Znam li ja gdje živim“ (Zoro 2012., DPKM 2019.).

Osim računala ili pametnog telefona i stabilne internetske veze, za sudjelovanje je potrebno: bilježnica i olovka, vrijeme u kojem vas nitko neće ometati, udobno mjesto na kojem ćete se moći opustiti i radoznalost prema sjećanjima drugih sudionica/sudionika i spremnost da s drugima podijelite svoja sjećanja. Prijavite se!

Više o projektu saznajte na www.ckd.hr i www.facebook.com/Centar.za.kulturne.djelatnosti.
Za dodatne informacije možete se obratiti na e-adresu vanja.sedlanic@ckd.hr.

Projekt „Kulturna re-generacija“ provodi Centar za kulturne djelatnosti u partnerstvu s Otvorenom medijskom grupacijom, sufinancirala ga je Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. − 2020. (poziv Umjetnost i kultura online) u ukupnom bespovratnom iznosu od 462.672,00 kn, od čega 393.271,20 kuna su sredstva Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.