Aktivizam, Nekategorizirano

Počinju online radionice likovnog izražavanja za starije od 54 godine

Centar za kulturne djelatnosti, u sklopu ESF projekta „Kulturna re-generacija“, pokreće online Zoom radionicu likovnog izražavanja „Crno-bijelo u bojama“, namijenjenu osobama s navršenih 55 godina. Tijekom tri mjeseca – od početka lipnja 2021. do kolovoza 2021. – polaznici će se sastajati šest puta u virtualnom prostoru i pod stručnim vodstvom razvijati svoje likovne sposobnosti i izražavanje. Polaznici će koristiti različite slikarske tehnike te imati priliku na konstruktivan način dobiti kritike i savjete za svoj rad i uz to se dobro zabaviti u društvu osoba s kojima dijele slične interese.

Radionica likovnog izražavanja održavat će se svake druge srijede, u trajanju od dva i pol sata. Prvi termin zakazan je za 2. lipnja 2021. godine u 18 sati.

Prijaviti se možete do 31. svibnja 2021. putem obrasca na: https://forms.gle/JEZdJ6U3CumUbJAx7.

Voditelj radionice bit će Vladimir Vrljić Ankin, suvremeni hrvatski likovni umjetnik koji iza sebe ima više od 60 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a posljednjih 13 godina vodi likovne radionice za djecu, omladinu i starije. Od 1980. godine član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika, a od 1991. godine član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika. U izdanju Matice hrvatske, 1999. godine objavljena je monografija o njegovom životu i umjetničkom radu. Osim teorijskog dijela, teme koje će se obrađivati na radionici uključit će crtanje ugljenom, postavljanje kompozicije, slikanje akrilnim bojama te tehnike slikanja na papiru i platnu.

Radionice će se održavati online na platformi Zoom, koja je jednostavna za korištenje i pruža mogućnosti koje olakšavaju komunikaciju na daljinu, sastanke čini interaktivnijima i zanimljivijima (npr. mogućnost dijeljenja dokumenata, fotografija i videozapisa te dijeljenje ekrana). Sudionici mogu pohađati radionicu iz svojih domova, ili drugih prostora koji su im na raspolaganju, koji moraju imati pristup internetu. Neposredno prije i za vrijeme radionice imat će osiguranu tehničku podršku.
Sudjelovanje je besplatno.

Više o projektu saznajte na www.ckd.hr i www.facebook.com/Centar.za.kulturne.djelatnosti.
Za više informacija možete se obratiti na mail vanja.sedlanic@ckd.hr ili broj 091 444 2817.

Projekt „Kulturna re-generacija“ provodi Centar za kulturne djelatnosti u partnerstvu s Otvorenom medijskom grupacijom, sufinancirala ga je Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. − 2020. (poziv Umjetnost i kultura online) u ukupnom bespovratnom iznosu od 462.672,00 kn, od čega 393.271,20 kn predstavlja sredstva Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.