Hrvatska, Nekategorizirano

Novi ciklus online radionica kreativnog pisanja s Aidom Bagić

Stariji ste od 55 godina? Prijavite se na novi ciklus online Zoom radionice kreativnog pisanja ispunjavanjem obrasca na poveznici: https://forms.gle/Mad9nxytu2S3RDhr6
Polaznici će pisati pisma sami sebi u raznim životnim fazama, prisjećat će se snova, otkrivati kako kroz naslage vremena doprijeti do zaboravljenih slika i zvukova, mirisa i okusa, možda čak i dodira, a praznine u sjećanjima popunit će se maštom.

U sklopu ESF projekta Kulturna re-generacija održavaju se webinari kreativnog pisanja namijenjen osobama s navršenih 55 godina. Polaznici se u opuštenoj i poticajnoj atmosferi, pod mentorstvom Aide Bagić, osvrću na važne i manje važne događaje u svom životu i uče kako da sjećanja na njih pretoče u tekst.

Voditeljica webinara Aida Bagić, diplomirala je opću lingvistiku i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te magistrirala političke znanosti na Sveučilištu Massachusetts, u Amherstu, SAD. Praktičarka je integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije i vodi radionice kreativnog pisanja. Objavila je zbirke pjesama „Ako se zovem Sylvia“ (Aora 2007., Mala zvona 2015.), „Tijela su laka meta“ (Mala zvona 2014., 2015.) i „Nizvodno, rijekama“ (Treći trg i Srebrno drvo 2019.) te kratkih proza „Znam li ja gdje živim“ (Zoro 2012., DPKM 2019.).

Prvi susret zakazan je za 26. listopada, a radionica će se održavati kroz šest termina, do 30. studenog, svakog utorka od 18:00 do 20:15.
Sudjelovanje je besplatno, a webinar je namijenjen osobama s navršenih 55 godina.

Aktivnost se provodi u sklopu projekta „Kulturna re-generacija“. Projekt provodi Centar za kulturne djelatnosti u partnerstvu s Otvorena medijska grupacija/Open Media Group, sufinancirala ga je Europska unija u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. − 2020. (poziv Umjetnost i kultura online objavljen od strane Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske) u ukupnom bespovratnom iznosu od 462.672,00 kn, od čega 393.271,20 kn predstavlja sredstva Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.