Hrvatska, Nekategorizirano

Radionice animacije u deset osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije

Udruga Institut za popularizaciju znanosti zajedno s partnerima Krapinsko-zagorskom županijom i Kazalištem tvornica lutaka u travnju započinje s provedbom projekta pod nazivom „Profesor Baltazar online“, koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda ugovorenog na pozivu „Umjetnost i kultura online“, navodi se u najavi udruge.

U deset osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije, od 12. travnja do 14. svibnja 2021., provodit će se animacijska radionica. Aktivnostima će biti obuhvaćeno stotinjak djece u dobi od 7 – 10 godina.

Druga grupa radionica bit će u jesen, a termini za kazališnu radionicu, interaktivni kviz i kako napraviti predstavu pravovremeno će biti najavljeni.

Ciljevi projekta su razvijanje socijalnih i kreativnih vještina i znanja koja doprinose socijalnom uključivanju djece kroz pristup kulturnim i umjetničkim sadržajima. Svaki polaznik online radionice dobit će poklon i potvrdu za novostečenu vještinu nakon završenog programa.

Kvalitetu projekta, ali i zabavu, garantiraju umjetnici iz Kazališta Tvornica lutaka uključeni u provedbu projekta s bogatim iskustvom na sličnim projektima: Petra Radin (glumica, scenaristica i redateljica koja iza sebe ima realizacije brojnih predstava i projekata za djecu), Mario Kovač (akademski dramski umjetnik s dugogodišnjim iskustvom rada kao dramski pedagog u Dječjem kazalištu Dubrava te održavanju glumačkih i kazališnih radionica širom Hrvatske i istaknuti kvizoman) i Martin Šatović (stručnjak za audio-vizualne računalne programe, oblikovanje svjetla, snimanje, montažu i oblikovanje videa s bogatim iskustvom u provedbi kazališnih predstava i radionica te s formalnim obrazovanjem na Akademiji dramskih umjetnosti) – ističe se u najavi.

Pratite aktivnosti u školama uključenim u projekt: OŠ Bedekovčina (Bedekovčina), OŠ Đure Prejca (Desinić), OŠ Donja Stubica (Donja Stubica), OŠ Đurmanec (Đurmanec), OŠ Viktora Kovačića (Hum na Sutli), OŠ Pavla Štoosa (Kraljevec na Sutli), OŠ Franje Horvata Kiša (Lobor), OŠ Janka Leskovara (Pregrada), OŠ Side Košutić (Radoboj), OŠ Lijepa naša (Tuhelj).

———————————————————
Projekt je odobren u Prvom Odlukom o financiranju kojom je omogućena provedba 17 projekata, a ukupna vrijednost bespovratnih sredstava koja se dodjeljuje 1. Odlukom iznosi 7.514.302,33 HRK.