EHO, Nekategorizirano

Održana završna konferencija projekta SENIOR AKTIV – poticanje aktivnog starenja u Krapinsko-zagorskoj županiji

Foto: kzz.hr

U prostorijama Matice umirovljenika Krapinsko-zagorske županije u Zaboku je u petak, 25. studenoga 2022. godine, održana završna konferencija projekta SENIOR AKTIV PROGRAM- POTICANJE AKTIVNOG STARENJA U KRAPINSKO-ZAGORSKOJ ŽUPANIJI.

Vrijednost projekta SENIOR AKTIV PROGRAM- POTICANJE AKTIVNOG STARENJA U KRAPINSKO-ZAGORSKOJ ŽUPANIJI je 1.347.045,01 kunu. Nositelj projekta je Matica umirovljenika Krapinsko-zagorske županije, dok su partneri Općina Veliko Trgovišće, Matica umirovljenika Grada Oroslavja, Općinska Udruga umirovljenika Veliko Trgovišće i Matica umirovljenika Grada Zaboka. Izvješće o provedenom projektu predstavili su predsjednik Matice umirovljenika Krapinsko-zagorske županije Vladimir Crnec i koordinatorica na projektu Đurđa Mohač, a na samu provedbu se osvrnuo i Nikola Capar – predsjednik Matice umirovljenika KZŽ u vrijeme ugovaranja projekta.

„U projektu se aktivno uključilo 20 umirovljeničkih udruga, zadovoljni smo odazivom, a imamo i povratne informacije da su i umirovljenici jako zadovoljni. Organizirali smo i provodili razne tjelesne aktivnosti, tjelovježbe, nordijsko hodanje, informatička opismenjavanja i druge radionice, a zapravo smo se bazirali na socijalizaciji i druženju. Aktivnostima je obuhvaćeno više od 400 umirovljenika, a važno je istaknuti kako su mogli sudjelovati svi umirovljenici, bez obzira na to jesu li članovi neke od umirovljeničkih udruga“ – naveo je predsjednik Crnec.

Okupljene je pozdravila i zamjenica župana Jasna Petek te Matici umirovljenik Krapinsko-zagorske županije čestitala na uspješno provedenom projektu i aktivnostima kojima doprinose kvaliteti života osoba treće životne dobi. „Naše umirovljenice i umirovljenici su izrazito važni članovi naše zajednice, kojoj doprinose svojim angažmanom te velikim znanjem i iskustvom. S predstavnicima umirovljenika surađujemo u savjetodavnim tijelima Krapinsko-zagorske županije, a Županija već dugi niz godina i financijski pomaže rad Matice umirovljenika Krapinsko-zagorske županije“ – poručila je zamjenica župana Jasna Petek. (Izvor: kzz.hr)