EHO, Nekategorizirano

Matica umirovljenika Hrvatske sredstvima Europskog socijalnog fonda provodi projekt Društveni centar Prečko

Na slici predsjednica udruge MUH Višnja Fortuna i ministar Marko Pavić na svečanosti uručivanja ugovora.

Matica umirovljenika Hrvatske 29. svibnja 2020. potpisala je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda za provedbu projekta “Društveni centar Prečko” koji je odobren za sufinanciranje u okviru poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“.

Za provedbu projekta odobreno je 1.977.573,81 kuna, partneri u provedbi su Hrvatski zbor fizioterapeuta, Institut za razvoj tržista rada i Grad Zagreb.

Cilj projekta Društveni centar Prečko je pridonijeti rješavanju problema nedovoljno razvijenih i dostupnih socijalnih i društvenih sadržaja za starije osobe, umirovljenike, nezaposlene te djecu i mlade u zapadnom dijelu Grada Zagreba.

U okviru provedbe projekta adaptirat će se i opremiti prostor u javnom vlasništvu u kojem će tri partnerske organizacije provediti edukativne, rekreativne, savjetodavne i društvene aktivnosti za oko 400 starijih osoba, umirovljenika, nezaposlenih te djece i mladih u novopokrenutom Društvenom centru Prečko.

Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca.

Pozivom na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”, kroz provedbu odobrenih projekata, želi se doprinijeti razvoju društvenih centara u zajednici kao javnih prostora u kojima se članovi lokalne zajednice okupljaju radi provedbe grupnih aktivnosti, korištenja različitih oblika socijalne podrške, dobivanja informacija o pitanjima važnim za kvalitetu života građana, odnosno različitih aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno funkcioniranje lokalne zajednice.

Posrednička tijela u provedbi ovoga poziva su Ured za udruge, Posredničko tijelo razine 1, i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Posredničko tijelo razine 2.