Hrvatska, Nekategorizirano

Hrabri telefon u partnerstvu s gradom Zagrebom pokrenuo Društveni centar Borovje

Udruga Hrabri telefon u partnerstvu s gradom Zagrebom ugovorila je s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva provedbu projekta Društveni centar Borovje u ukupnom iznosu od 932.580,38 kuna, koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je odobren na pozivu natječaj „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“ temeljem druge Odluke o financiranju.

Projekt Društveni centar Borovje kreiran je sa svrhom unaprjeđenja kapaciteta OCD-a kako bi se podigla razina kvalitete življenja lokalne zajednice Borovje. Predloženim aktivnostima odgovorit će se na potrebe koje dolaze iz zajednice, jačati održivost OCD-a te graditi sinergija civilnoga društva i lokalne zajednice, kao relevantne aktere u postizanju promjena za pozitivni razvoj zajednice. Kako bi se navedeno postiglo, nužna je adaptacija prostora u svrhu osiguravanja prostornih uvjeta, ali i iz sigurnosnih razloga zbog dotrajalih instalacija kuće dodijeljene na korištenje od partnera na projektu, Grada Zagreba. Ulaganjem potrebnih sredstava u adaptaciju i opremanje prostora te u jačanje resursa OCD-a koji je u četvrti prisutan punih 18 godina i širenjem dosadašnjih aktivnosti stvara se platforma za integraciju u zajednici. Društveni centar Borovje osmišljenim aktivnostima, ustrojenim načinom upravljanja u potpunosti odgovara na prepoznate potrebe ali i na izazove koje nalazi unutar same četvrti.

Više o pozivu „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“: www.esf.hr