Hrvatska, Nekategorizirano

S novom godinom nove aktivnosti Društvenog centara Borovje

S novom godinom dolaze i nova znanja pa smo za kraj siječnja organizirale dodatnu edukaciju naših volontera i volonterki kojima zahvaljujemo na više od 70 održanih susreta s djecom i roditeljima samo tijekom prosinca 2020 – navodi se na stranici Društvenog centara Borovje, uz raspored aktivnosti koji se održavaju u centru i redovno. Među njima je redovna aktivnost pomoć u učenju školarcima, savjetovanje djece i roditelja te logopedske vježbe – što je sigurno dobra prilika za vjetar u leđa otvorena svim zainteresiranim mladim obiteljima ovoga zagrebačkog naselja.

Hrabrom telefonu su u studenome 2020. godine dodijeljena sredstva u iznosu od 932.580,38kn kojima će se sufinancirati provedba aktivnosti Društvenog centra Borovje tijekom 12 mjeseci, čime do sada dobro uhodani program „Dječja kuća Borovje“ dobiva novo ruho, širi svoje aktivnosti i djelovanje na različite dobne skupine.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda a partner na projektu je Grad Zagreb.

Program je kreiran sa svrhom unaprjeđenja kapaciteta organizacija civilnog društva kako bi se podigla razina kvalitete življenja lokalne zajednice Borovje.

Ključni akteri ovoga projekta su: pojedinac – obitelj – civilni sektor – lokalna zajednica te su ti isti uključeni u njegovo osmišljavanje, provedbu i evaluaciju. Kako bi se osigurala visoka kvaliteta programa te kako bi sve dostupne usluge počivale na stvarnim potrebama lokalne zajednice, osnovano je Vijeće zajednice u koje su uključeni predstavnici roditelja, lokalnih institucija i ustanova.
Društveni centar Borovje predstavlja prostor u kojem će se lokalna zajednica okupljati radi provedbe individualnih i grupnih aktivnosti, korištenja brojnih oblika socijalne podrške te dobivanja informacija o pitanjima važnima za kvalitetu života građana – ističe se na stranici Društveni centar Borovje.

Pratite aktivnosti Društvenog centra Borovje.