Hrvatska, Nekategorizirano

Književni klub Društvenog centra Prečko o Črnoj mati zemli

Ljubav prema knjigama ne poznaje dob pa tako raspon godina članova Književnog kluba u Društvenom centru Prečko varira između 24 i 78 godina, a kako su susreti sve brojniji razmišlja se o formiranju dviju grupa koje bi onda grupirali ovisno o različitim preferencijama za literaturu. Do sada je održano nekoliko klubova, raspravljalo se o pročitanim knjigama, tako je bilo i žustrijih rasprava prošli put oko knjige Božanska glad Slavenke Drakulić, prije toga oko knjige Kopile Istanbula Elifa Shafaka, Sestra Sigmunda Freuda autora Goce Smilevskog, navodi se na Facebook stranici Centra.

Polaznici književnog kluba u Društvenom centru Prečko sljedeći susret odlučili su posvetiti knjizi Črna mati zemla autora Kristiana Novaka – djelu koje je doživjelo nekoliko stranih i domaćih izdanja, a 2014. i književnu nagradu Tportala za najbolji hrvatski roman, jednu od najznačajnijih nagrada u povijesti suvremene hrvatske književnosti.

Književni klub u Društvenom centru Prečko samo je jedna od niza edukativnih, rekreativnih, savjetodavnih i društvenih aktivnosti u koje je uključeno oko 400 starijih, umirovljenika, nezaposlenih te djece i mladih.

Projekt je odobren za sufinanciranje na pozivu na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice” i njegova provedba je započela početkom lipnja ove godine a trajat će dvije godine, do lipnja 2022.

Najave događanja u Društvenom centru Prečko pratite na Facebook stranici.