Hrvatska, Nekategorizirano

Matica umirovljenika Hrvatske pruža besplatnu primarnu pravnu pomoć

Matica umirovljenika Hrvatske u sklopu projekta “Senior aktiv – Program poticanja aktivnog starenja na području Grada Zagreba” pokrenula je pravno savjetovalište u kojem pruža besplatnu primarnu pravnu pomoć umirovljenim osobama.

Za sve informacije možete se obratiti na broju 4550 920 u vremenu od ponedjeljka do petka od 9 do sati.

Pravno savjetovalište dio je aktivnosti projekta “Senior aktiv – Program poticanja aktivnog starenja na području Grada Zagreba” ugovorenog za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu ”Pridruži se – Aktivni u mirovini“ Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika.

Projekt se bavi jačanjem kapaciteta Matice umirovljenika Hrvatske te županijskih ogranaka za provedbu programa aktivnog starenja kako bi se povećala kvaliteta života i socijalna uključenost umirovljenika na području Zagreba. Projektom se razvijaju i provode programi za razvoj znanja i vještina, savjetovanja, međugeneracijske suradnje, promocije zdravlja te poticanja na ponovno uključivanja na tržište rada i aktivnosti lokalne zajednice. U projektu je ukupno uključeno 300 umirovljenika i 21 organizacija civilnoga društva.

Partneri na projektu su Institut za razvoj tržišta rada i Grad Zagreb, a ukupna vrijednost projekta je 1.838.122,44 kuna.