Hrvatska, Nekategorizirano

Mirovina nije za mirovanje – projekt aktivnog starenja za umirovljenike Lipika i Daruvara

Udruga HVIDR-a Daruvar u petak 12. ožujka 2021. u 11 sati u Društveno-kulturnom centru u Daruvaru održat će početnu konferenciju projekta “Mirovina nije za mirovanje”. Ovaj europski projekt predstavit će lokalnoj zajednici predsjednik Udruge HVIDR-a Krešimir Ivančić i voditeljica projekta voditeljica projekta Sanja B. Pavlović, iz udruge nositelja projekta. O svojem doprinosu provedbi projekta govorit će predstavnici partnera na projektu, a to su gradonačelnik Daruvara Damir Leniček, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, predsjednik Udruge branitelja Lipika 1991. godina Zvonimir Bišćan.

Projekt “Mirovina nije za mirovanje” polovinom listopada 2020. ugovoren je za sufinanciranje u dvogodišnjem razdoblju iz Europskog socijalnog fonda na pozivu “Pridruži se – Aktivni u mirovini“ – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika. Ukupna vrijednost projekta: 942.155,58 kuna.

Partneri u provedbi projekta su Grad Daruvar, Grad Lipik, Udruga branitelja Lipika 1991. godina.

Cilj projekta je provedba programa aktivnog starenja i povećanje razine socijalne uključenosti umirovljenika na području Grada Daruvara, Grada Lipika, te okolnih općina.
Projektom se žele proširiti i razviti socijalne usluge u zajednici, uključiti starije osobe (svoje umirovljene članove), kao i sve ostale zainteresirane umirovljenike u programe aktivnog starenja.
Planiraju se  zajedničke aktivnosti namijenjene starijim osobama koje će ih potaknuti na zdraviji život, cjeloživotno učenje te stjecanje novih znanja i vještina.