Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga HVIDR-a Slavonski Brod predstavila svoj EU projekt

Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Slavonski Brod (HVIDR-a) pred pedesetak zainteresiranih posjetitelja i korisnika u ponedjeljak je održala uvodnu konferenciju na kojoj je predstavila projekt „Mreža SB“- Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske vojne invalide Domovinskog rata u Slavonskom Brodu.

Uvodnu konferenciju otvorio je predsjednik Udruge HVIDR-a Slavonski Brod, gospodin Mato Pudić, pozdravivši sve prisutne i istaknuvši kako su prošla vremena kada su se udruge mogle oslanjati na sredstva iz Ministarstva hrvatskih branitelja, gradske i županijske proračune te kako se potaknut time odlučio za prijavu projekta na poziv Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata koji je raspisan u okviru Europskog socijalnog fonda.

Voditelj projekta, gospodin Fran Galić, podrobnije je upoznao prisutne s osnovnim informacijama o odobrenom projektu za čiju provedbu je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava 5. veljače 2020. godine, a njegova provedba trajat će do 5. veljače 2022. godine. Naglasio je kako se projekt „Mreža SB“ ukupne vrijednosti 1.993.322,42 kuna, sufinancira iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.694.324,06 kuna.

Nositelj projekta je Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Slavonski Brod (HVIDR-a), a partner u provedbi je Zajednica udruga HVIDR-a Brodsko-posavske županije.

Potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava dana 05. veljače 2020. godine Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Slavonski Brod (HVIDR-a) započela je s provedbom projektnih aktivnosti kojoj je cilj širenje mreže socijalnih izvaninstitucionalnih usluga koje će pridonijeti manjoj ovisnosti o institucijama, povećati socijalnu uključenost u društvu i unaprijediti kvalitetu življenja za 150 branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihovih obitelji u Brodsko-posavskoj županiji.