Hrvatska, Nekategorizirano

Europski socijalni fond sufinancira pomoć u kući za hrvatske branitelje u Vukovaru

Foto: turizamvukovar.hr
Foto: turizamvukovar.hr

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara organizira početnu konferenciju projekta “Pomoć u kući za hrvatske branitelje – HELP”  koja će se održati 12. travnja 2019. godine s početkom u 11 sati u Hotelu Lav, sala Bauer, na adresi Ulica Josipa Jurja Strossmayera 18, Vukovar.

Nositelj projekta je Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, a projektni partner je Udruga policije Vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar.

Cilj projekta je unaprjeđenje kvalitete života hrvatskih branitelja na području grada Vukovara kroz pružanje usluge pomoći u kući te socijalne i motivacijske potpore obuhvaćene radnim, sportskim i terapijama relaksacije kako bi se stvorili uvjeti za socijalnu integraciju i sudjelovanje branitelja u svim oblicima društvenog života.

Projekt je odobren na pozivu Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

Ukupna vrijednosti projekta je 1.942.628,60 kuna, od čega Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstva u iznosu od 1.651.234,31 kuna.