Hrvatska, Nekategorizirano

U Zaboku početna konferencija EU projekta psihosocijalne pomoći braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata

U utorak, 3. ožujka 2020. godine, u Zaboku (Lug Zabočki 36a), s početkom u 17 sati održat će se uvodna konferencija o projektu ‘Promocija i umrežavanje usluga psihosocijalne pomoći i zdravstvene skrbi za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata’.

Centar za ruralni razvoj CERURA HR provodi projekt ‘Promocija i umrežavanje usluga psihosocijalne pomoći i zdravstvene skrbi za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata’ čija je ukupna vrijednost 1.570.665,60 kn. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinacira projekt u iznosu od 1.335,065,76 HRK, dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja iz Državnog proračuna Republike Hrvatske iznosi 235.599,84 HRK.

Razdoblje provedbe projekta je od 05.02.2020.-04.06.2021.g.

Partneri u projektu su Županijska podružnica Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Krapinsko-zagorske županije, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Sisačko-moslavačke županije i Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata.

Projekt se provodi na području Cetinske krajine i Gospića čije su polovice teritorija okupirani za vrijeme rata, Gline koja je u potpunosti okupirana, a posljedice su vidljive i danas zbog depopulacije i gospodarske devalvacije prostora te na području Krapinsko-zagorske županije, gdje nije bilo ratnih događanja, ali su branitelji dali veliki doprinos (ljudski i materijalni) za oslobađanje zemlje. Cilj projekta je umrežavanje izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata.