Hrvatska, Nekategorizirano

U Rakitju se održava početna konferencija projekta Udruge Tigar 90/91 Rakitje

IMG_8705-650x433Udruga Tigar 90/91 Rakitje održat će početnu konferenciju projekta „Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života“ u subotu 27. travnja 2019. s početkom u 13 sati u Spomen domu Prve gardijske brigade Tigrovi u Rakitju, Ulica Stari hrast 55.

Na konferenciji će biti predstavljene projektne aktivnosti te će se šira javnost upoznati s mogućnostima sudjelovanja u projektu.

Udruga Tigar 90/91 Rakitje dana 22. veljače 2019. godine potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“. Time je započela provedba projekta „Osobnim naporom do zdravlja i bolje kvalitete života“, čije je svrha poboljšanje kvalitete života hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji kroz predviđenih 24 mjeseca trajanja.

Prema planu projektnih aktivnosti, u aktivnosti projekta će biti uključeno 108 sudionika, hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, kojima će biti osigurani besplatni rehabilitacijski treninzi u sportskoj dvorani u Zagrebu i u Tuheljskim toplicama. Projektom su predviđene i cjelodnevne radne terapije u prirodi, besplatan prijevoz i pratnja u svrhu odlaska liječniku na preglede i terapije te besplatna psihosocijalna pomoć.

Za osmero hrvatskih branitelja s visokim stupnjem invaliditeta, bit će pružena usluga pomoći u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti. U sklopu projekta bit će održano 6 radionica na kojima će sudionici dobiti smjernice za rješavanje problema s kojima se najčešće susreću i korisne informacije koje doprinose poboljšanju kvalitete njihova života.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.914.042,56 kuna, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.626.936, 17 kuna.