Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata najavila uvodnu konferenciju EU projekta

Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije poziva na uvodnu konferenciju projekta “Za bolji i kvalitetniji život hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji”
Konferencija će se održati u subotu, 12. ožujka 2020. godine u 18 sati u Hrvacama, Hrvace 310, Vijećnica općine.

Projekt “Za bolji i kvalitetniji život hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji” odobren je na otvorenom trajnom Pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj i širenje mreže izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata“ koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Provedbom aktivnosti projekta postići će se povećanje socijalne uključenosti i kvalitete življenja braniteljske populacije u šest županija kroz edukacije, informiranje, druženje te pružanje izvaninstitucionalnih usluga kao što su pomoć u kući, psihosocijalne usluge, zdravstvene skrbi, usluge prijevoza i pratnje u svrhu obavljanja liječničkih pregleda, terapija i kontrola.

Projekt će se, u partnerstvu s Udrugom maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske. provoditi na području Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske, Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-
Dalmatinske županije.