EHO, Nekategorizirano

Društveni centar Prečko objavio program događanja za rujan

Društveni centar Prečko objavio je program aktivnosti za mjesec rujan. Sve aktivnosti se održavaju na adresi Centra, Josipa Slavenskog 7 u Zagrebu.

Matica umirovljenika Hrvatske i partneri Hrvatski zbor fizioterapeuta, Institut za razvoj tržišta rada te Grad Zagreb u suradnji sa stručnim timom predavača osmislili su koncept i program Društvenog centra Prečko koji u okviru istoimenog projekta sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta Društveni centar PREČKO pridonijeti rješavanju problema nedovoljno razvijenih usluga za starije osobe, umirovljenike, nezaposlene te djecu i mlade u zapadnom dijelu Grada Zagreba.

Projekt je odobren za sufinanciranje na pozivu na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice” i njegova provedba je započela početkom lipnja ove godine a trajat će dvije godine, do lipnja 2022.

Provedbom projekta adaptirat će se i opremiti javni prostor za rad Društvenog centra u kojem će se kontinuirano provoditi razne aktivnosti za sugrađane, provodit će se edukativne, rekreativne, savjetodavne i društvene aktivnosti u koje će se uključiti najmanje oko 400 starijih, umirovljenika, nezaposlenih te djece i mladih, prema načelima razvoja vođenim zajednicom.

PROGRAM ZA RUJAN

TJELOVJEŽBE:
1. Korektivne tjelovježbe na terapijskom stolu
2. Rekreativne tjelovježbe na terapijskom stolu
PRAVNE RADIONICE:
1. “Ugovor o radu – zasnivanje i prestanak radnog odnosa te mogućnost rada uz mirovinu”
2. “Osnove zemljišnih knjiga i upis prava vlasništva”
KREATIVNE RADIONICE:
1. “Ukrašavanje terakota tegli dekupaž tehnikom”
2. “Ukrašavanje staklenih boca dekupaž tehnikom”
ZDRAVSTVENA PREDAVANJA:
1. “Važnost očuvanja fizičkog i mentalnog zdravlja u procesu uspješnog starenja”