Hrvatska, Nekategorizirano

Općina Gradac i Udruga Mladi svijet predstavljaju Društveni centar Gradac

Općina Gradac i Udruga Mladi svijet organiziraju početnu konferenciju projekta „Društveni centar Gradac“ koja će se održati u utorak, 13. listopada 2020. g. u 11 sati na adresi Jadranska cesta 107 (zgrada Društvenog centra) u Gradcu.

Na konferenciji će javnosti biti predstavljen projekt Društvenog centra, koji je upravo započeo s radom, a koji je odobren za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice.

Nositelj provedbe projekta je Udruga Mladi svijet, a provodi se sa sljedećim partnerima: Općina Gradac , Osnovna škola Gradac , Općinska knjižnica Hrvatska sloga Gradac, Ženski pjevački zbor Gradac, Uresno društvo Gradac i Hrvatsko planinarsko društvo “Adrion” – Gradac.

Cilj Društvenog centara Gradac je podizanje kvalitete života u zajednici kroz prostor u kojem će se širiti postojeći i razvijati novi programi od interesa za opće dobro.

Kroz projekt „Društveni centar Gradac“ koji traje 24 mjeseca, razvit će se ukupno 17 programa:

-dnevni boravak za osobe starije životne dobi koji će uključivati informatičke radionice, radionice mentalnog zdravlja, tjelovježbu, umjetničko-kulturne radionice, ples
-osposobljavanja za različite skupine stanovništva: engleski jezik, talijanski jezik, informatika
-radionice za djecu i mlade: kreativno-ekološke radionice, ples, društvene igre, tribine o potrebama u lokalnoj zajednici.
Ukupna vrijednost projeka: 1.119.744,59 kn
Iznos koji sufinacira EU: 1.119.744,59 kn
Razdoblje provedbe projekta: 29. svibnja 2019.- 29. svibnja 2022.

Kalendar aktivnosti dostupan na Facebook stranici 

Opći cilj Poziva “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”  je povećati raspon usluga organizacija civilnoga društva koje su od općeg interesa za građane kojima se unapređuje kvaliteta življenja u lokalnoj zajednici.

Više o pozivu: strukturnifondovi.hr