Hrvatska, Nekategorizirano

Društveni centar Valpovo u rujnu kreće s ciklusom javnih edukacija o pravima osoba s invaliditetom

Udruga mladih Karašicka republika poziva zainteresirane sugrađane na ciklus edukacija koje će se provoditi u sklopu Programa o pravima osoba s invaliditetom iz sustava socijalne skrbi, mirovinskog i zdravstvenog sustava koji je izrađen u okviru projekta Društveni centar Valpovo. Sveukupno će se održati 13 edukacija za vrijeme trajanja projekta.

U rujnu će se održati sljedeće edukacije:

1. „Filozofija inkluzije – program podrške za osobe s invaliditetom“
Edukacija će se održati 17. rujna 2020. (četvrtak) u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Valpovo, na adresi Darka Sutarića 1d, s početkom u 16:00 sati.

2. „Filozofija inkluzije – program podrške za osobe s invaliditetom“
Edukacija će se održati 24. rujna 2020. (četvrtak) u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Valpovo, na adresi Darka Sutarića 1d, s početkom u 16:00 sati.

3. Kvaliteta življenja
Edukacija će se održati 30. rujna 2020. (srijeda) u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Valpovo, na adresi Darka Sutarića 1d, s početkom u 16:00 sati.

Sljedeće planirane edukacije bit će na teme: Filozofija inkluzije, programi podrške za osobe s invaliditetom, Kvaliteta življenja, Sustav socijalne skrbi, Zdravstveni sustav, Rad i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Zapošljavanje uz podršku, U zajednici utemeljena rehabilitacija, Aktivna podrška za osobe s invaliditetom, Samozastupanje, Osobno usmjereno planiranje.

Udruga mladih Karašicka republika u suradnji s projektnim partnerima gradom Valpovo, Društvom Naša djeca Valpovo, Udrugom osoba s invaliditetom “MI” Valpovo, Udrugom mladih “Revolucija” provodi projekt Društveni centar Valpovo koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je odobren na pozivu “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”.