EHO, Nekategorizirano

Karašicka republika sredstvima Europskog socijalnog fonda pokreće Društveni centar Valpovo

U okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”, Udruzi mladih Karašicka republika odobreno je 1.854.987,23 kuna iz Europskog socijalnog fonda za provedbu projekta “Društveni centar Valpovo”.

Udruga mladih Karašicka republika u suradnji s projektnim partnerima gradom Valpovo, Društvom Naša djeca Valpovo, Udrugom osoba s invaliditetom “MI” Valpovo, Udrugom mladih “Revolucija”, adaptirat će i opremiti društveni centar, koji je u javnom vlasništvu, u kojem će prijavitelj i partneri provoditi svoje aktivnosti.

Adaptacijom Društvenog centra u prostor za rad s osoba s invaliditetom, za provedbu seminara za unaprjeđenje vještina osoba isključenih s tržišta rada, za rad s mladima koji tek ulaze na tržište rada, za provedbu radionica, osposobljavanja i/ili usavršavanja, osim društvenog, potiče se i gospodarski razvoj lokalne zajednice, a dugoročno i razvoj na razini županije, odnosno države.

Predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca.

Pozivom na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”, kroz provedbu odobrenih projekata, želi se doprinijeti razvoju društvenih centara u zajednici kao javnih prostora u kojima se članovi lokalne zajednice okupljaju radi provedbe grupnih aktivnosti, korištenja različitih oblika socijalne podrške, dobivanja informacija o pitanjima važnim za kvalitetu života građana, odnosno različitih aktivnosti koje su od interesa za kvalitetno funkcioniranje lokalne zajednice.

Posrednička tijela u provedbi ovoga poziva su Ured za udruge, Posredničko tijelo razine 1, i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Posredničko tijelo razine 2.