Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga Karašicka republika predstavlja novoizrađeni Program za mlade Grada Valpova

U Valpovu 4. studenoga 2020. godine u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Valpovo s početkom u 16 sati održat će se predstavljanje Programa za mlade Grada Valpova koji je izrađen u okviru projekta „Društveni centar Valpovo“.

Program je nastao procjenom interesa, mogućnosti i problema mladih u gradu Valpovu s ciljem unapređenja aktivnosti državnih i lokalnih institucija koje svojim djelatnostima i nadležnostima pridonose zadovoljavanju potreba mladih i podizanju kvalitete njihova života.

Obuhvaća sedam važnih područja za mlade: obrazovanje, profesionalno osposobljavanje i usavršavanje u kontekstu cjeloživotnog obrazovanja, zapošljavanje i poduzetništvo, socijalna zaštita i uključivanje, zdravlje i zdravstvena zaštita, aktivno sudjelovanje u društvu, kultura i mladi te mladi u europskom i globalnom okruženju. Napisan je u skladu s ciljevima Strategije Europske unije za razdoblje 2019. – 2027. te Nacionalnim programom za mlade za razdoblje 2014. – 2017.

Također sadrži i aktivnosti koje će provedbom doprinijeti podizanju svijesti o problemima i potrebama mladih s područja Valpova, poboljšanju kvalitete života mladih, osnaživanju mladih kao aktivnih građana grada Valpova i uključivanje mladih u donošenje odluka na području Valpova.

Projekt Društveni centar Valpovo provodi Karašicka republika u suradnji s partnerima: Udruga “MI”, udruga “Revolucija”, Društvo Naša djeca Grada Valpova i Grad Valpovo. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.  Za provedbu projekta u razdoblje od 29.05.2020. do 29.05.2022. odobreno je 1.854.987,23 kuna bespovratnih sredstava.