Hrvatska, Nekategorizirano

KUD Prigorec organizira javnu tribinu o sudioničkom upravljanju u malim općinama kao modelu razvoja

Kulturno umjetničko društvo ”Prigorec” iz općine Sveti Petar Orehovec u petak, 13. studenog 2020. u Vatrogasnom domu u Orehovcu, održat će javnu tribinu “Sudioničko upravljanje u malim i srednjim gradovima kao model razvoja” kao jednu od aktivnosti projekta Kuća ideja – prostor zajedništva.

Na tribini će biti riječi o oblicima građanske participacije i participativnom budžetiranju u lokalnoj samoupravi te i primjerima dobre prakse u Hrvatskoj.

KUD Prigorec Sv. Petar Orehovec potkraj svibnja ove godine s Uredom za udruge i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva ugovorio je provedbu projekta Kuća ideja – prostor zajedništva, odobrenom za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda, na pozivu “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”

Ukupna vrijednost projekta, čija provedba će trajati 24 mjeseci, iznosi 1.428.000,01 kn.

KUD Prigorec glavni je partner projekta, a ostali partneri su Općina Sveti Petar Orehovec, Likovna udruga Prigorje Art, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”.

Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga, te stvaranje modela sudioničkog upravljanja budućim centrom u suradnji općine i udruga.

Više o pozivu Prostori sudjelovanja