EHO, Nekategorizirano

Udruga za pomoć žrtvama Bijeli krug Hrvatske otvorila SOS liniju za pomoć žrtvama nasilja

Udruga za pomoć žrtvama Bijeli krug Hrvatske iz Splita ponovno omogućuje dostupnost besplatne SOS linije za pomoć žrtvama nasilja 0800 63 29 koja će biti otvorena svakim radnim danom od 8 do 15 sati.

Kako su izvijestili iz te udruge, građani im se mogu obratiti ukoliko im treba informacija, pravni savjet, primarna pravna pomoć, psihosocijalna podrška ili jednostavno samo razgovor, te će im djelatnici udruge i educirani volonteri biti na raspolaganju.

“Na ovaj način želimo osigurati dostupnost besplatnih usluga ne samo građanima grada Splita, nego i šire, a posebno onim u ruralnim i otočnim područjima. Cilj nam je omogućiti dostupnost socijalnih usluga i onim kategorijama stanovništva koji su u lošoj materijalnoj situaciji, starije životne dobi, osobama sa invaliditetom i drugim osobama u riziku od socijalne isključenosti. Vjerujemo da će ova usluga biti dobro primljena od naših sugrađana, posebno u ovim izazovnim vremenima punim stresa zbog izoliranosti, straha zbog nesigurnosti posla i financijskih problema”, poručuju iz Bijelog kruga.

Besplatna SOS linija za pomoć žrtvama nasilja jedna je od ključnih aktivnosti projekta “Prekriži nasilje” kojeg udruga Bijeli krug Hrvatske provodi od 1. travnja 2020. Projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u okviru poziva Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I i provodit će se naredne dvije godine.