EHO, Nekategorizirano

Zaklada Istra sredstva predviđena za male projekte u zajednici donirala humanitarnoj akciji „Zajedno protiv korone“

U dogovoru sa članovima Fonda gradova i općina  Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva će sredstva predviđena za natječaj „Mali projekti za bolje sutra“ prenamijeniti u donaciju Humanitarnoj akciji prikupljanja donacija – financijskih sredstava potrebnih za nabavku zaštitnih sredstava i opreme za zdravstvene ustanove i ostale operativne snage na području Istarske županije, koju je pokrenulo Društvo Crvenog križa Istarske županije.

Riječ je o ukupnom iznosu od 120.000,00 kn, a ista će se uplatiti sredstvima većine članova fonda: Labin, Novigrad, Vrsar, Buje, Marčana, Savičenta, Funtana, Ližnjan, Pazin, Medulin te sredstvima iz Zaklade.

Prikupljenim financijskim sredstvima kupiti će se potrebna medicinska zaštitna oprema za sve službe koje se nalaze na prvoj crti u ovoj borbi sa korona virusom, od doktora, medicinskih sestri, tehničara i drugog bolničkog osoblja, policajaca, vatrogasnih službi, dobrovoljnih vatrogasaca do volontera i volonterki svih istarskih društava Crvenih križeva. Oprema je namijenjena zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Istarska županija: Opća bolnica Pula, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije, Istarski domovi zdravlja, Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“. Zatim operativnim snagama u sustavu Civilne zaštite Istarske županije i to: Društvu Crvenog križa Istarske županije i Gradskim društvima Crvenog križa Buje, Buzet, Labin, Pazin, Poreč, Pula i Rovinj; Policijska uprava Istarska; Vatrogasna zajednica Istarske županije; Hrvatska gorska služba za spašavanje, Stanica Pula.

Radi se o zaštitnoj opremi koja je potrebna i nužna za sigurno djelovanje svih djelatnika zdravstvenih ustanova i ostalih operativnih snaga: zaštitna odjela, zaštitne maske i viziri, jednokratne rukavice, zaštitne naočale, zaštita za cipele, dezinfekcijsko sredstvo i druga potrebna potrošna oprema.

Nadalje, sredstva će se iskoristiti i za nabavku artikla, hrane, higijenskih potrepština za humanitarne pakete namijenjene građanima pogođenim situacijom s koronavirusom, one najugroženije obitelji, starije osobe koje su ostale bez prihoda.

Osim donacijom, Zaklada pomaže Društvu crvenog križa Istarske županije oko komunikacije i vidljivosti vezano za akciju.

Ovo je prilika da se cijela Istra uključi, svaka pa i najmanja donacija je dobrodošla. Zajedno možemo puno učiniti. Zaklada ovom prilikom poziva sve koji su u mogućnosti da doniraju, pa i mali iznos, sve je dobrodošlo, jer zaštitna oprema se brzo troši.

Sredstva za ovu humanitarnu akciju mogu se donirati na poseban broj žiro računa: IBAN HR3824070001500008436 OTP banka, svrha uplate – za humanitarnu akciju ZAJEDNO PROTIV
KORONE. Za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) code OTPVHR2X. (Izvor: http://www.civilnodrustvo-istra.hr/)