Aktivizam, Nekategorizirano

Dječjem domu Ruža Petrović iz Pule donirana IT oprema

Da filantropski duh postoji u svima nama potvrdila je i humanitarna akcija „Kuglice dobrote“, navodi se u priopćenju Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Djeci iz Dječjeg doma Ruža Petrović jučerašnji je dan zasigurno uljepšala uručena IT oprema kupljena sredstvima humanitarne akcije „Kuglice dobrote“.

Naime, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva uz veliku pomoć donatora – 90 fizičkih i 8 pravnih osoba u razdoblju od 09.12. do 15.01. uspješno je provela ovu humanitarnu akciju. Da filantropski duh zaista postoji u svima nama potvrdio je i prikupljeni iznos od 31.737,90 kn, a što je za 10.000 kn više od prvobitno planiranog iznosa.

Prisjetimo se, ideja je bila prikupiti financijska sredstva kojim će se osigurati IT oprema po želji djece i mladih izvan vlastite obitelji u dobi od 7 do 21 godine – korisnici Dječjeg doma Ruža Petrović. Možemo reći kako su ove Božićne kuglice, unatoč pandemiji koronavirusa, ujedinile više od 40 volontera, članova udruga, ukućana, susjeda te kreativaca koji su svojim vještim rukama izradili 500 „kuglica dobrote“.

Sredstvima humanitarne akcije kupljena su ukupno tri prijenosna računala HP, wireless tipkovnica i 3 komada wireless miša, četiri komada Sony Playstation 4 Slim sa četiri pripadajuća kontrolera te četiri komada različitih igara, jedan Smart TV Samsung.

Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo se REDesign Films, Reporoistra d.o.o., papirnici AUREA d.o.o, MPS Pula, Bistrou PUNKT koji su podržali našu humanitarnu akciju te učenicima i profesorima osnovnih škola Veli Vrh, Monte Zaro, Centar, Kaštanjer te Školi za odgoj i obrazovanje Pula koji su svojim porukama dobrote uljepšali naše kuglice. Posebno se zahvaljujemo svim volonterima i donatorima koji su kupnjom „kuglice dobrote“ bili dio naše priče i dječje želje pretvorili u stvarnost! – zaključuju iz Zaklade.