Aktivizam, Nekategorizirano

Azil Dumovec: Traže se volonteri koji će malo svog vremena i energije pokloniti napuštenim psima

Dumovec-Volonteri1Psi u skloništu, uz smještaj, hranu, njegu i veterinarsku skrb, trebaju i šetnje te igru. Upravo su u te aktivnosti uključeni volonteri. One podrazumijevaju i socijalizaciju pasa zahvaljujući čemu stanari skloništa lakše pronalaze novi dom

Zadanja ovogodišnja akcija ‘Udomljavanje je fora’, koju organizira Grad Zagreb sa svojim skloništem za životinje te u suradnji s udrugama Noina arka i Prijatelji životinja, odvija se pod motom ‘Šapa gore za volontere’.

Rad volontera u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba izuzetno je vrijedan, a akcijom u subotu 10. studenog od 9 do 15 sati nastojalo se u azil Dumovec privući što veći broj građana koji malo slobodnog vremena, energije i ljubavi žele darovati psima.

Naime, psi u skloništu, uz smještaj, hranu, njegu i veterinarsku skrb, trebaju i šetnje te igru. Upravo su u te aktivnosti uključeni volonteri. One podrazumijevaju i socijalizaciju pasa zahvaljujući čemu stanari skloništa lakše pronalaze novi dom.

Prijatelji životinja pozivaju građane iz cijele Hrvatske da posjete najbliže sklonište i upoznaju njegove štićenike te se raspitaju kako im sve kao volonteri mogu pomoći. Svaka izdvojena minuta puno će značiti psima koji ne mogu dočekati da ih netko prošeta, a druženje s njima donijet će radost i svakom volonteru. Napuštenim životinjama može se pomoći i oglašavanjem među svojim poznanicima te promocijom udomljavanja naspram kupnje, a zasigurno će osobni kontakt biti veliki poticaj za aktivnosti koje mogu dovesti do toga da psi pronađu novi dom te lakše podnesu boravak u skloništu.

Na postavljenim štandovima moći će se dobiti više informacija o važnosti volonterskog rada i drugim načinima pomoći, a na web stranici www.azilzagreb.com nalazi se i prijavnica za volontiranje.
Božica Ravlić, In portal